Hästschema

Hade tänkt skriva lite om min hästschema 2011! :)

1. Jag vill både utveckla mig och Cindy i den naturliga hästhållningen med andra ord NH.


2. Jag hade tänk börja träningstävla lite smått nu i vår. Men det kommer såklart vara på låga höjder t.ex 40cm.


3. I sommar ska jag kvala i hoppning med Cindy. Alla ponnyer kommer vara 4år och man måste nolla två klasser innan man kommer till den "riktiga" tävlingen. Vinnaren blir Sveriges bästa unghäst i hoppning och dressyr!.


4. Men vi tänker också hitta på roliga och mysiga saker tillsammans! :)


Saknaden är enorm! </3 Älskar dig Joker! <3

Kram Olivia :)

Gott nytt år allesammans! (:

Blir inget stallet idag, hinner tyvärr nt :/ Men imorn ska jag dit och fixa och trixa med honom ;) På söndag är det julklappshoppning. Ska hoppa LD (70 cm). Ska bli kul för det var ett tagsen jag hoppade bana med Exet. Och sen någon gång i mitten elr i slutet av januari så är det en annan träningstävling jag också ska vara med på, och det är hoppning såklart ;)
Vill också bara säga det att jag och Olivia verkligen uppskattar att så många vill följa vår blogg! Tack så mkt :')


Kram Sofie


Gott nytt år!

Stack till stallet direkt när jag hade vaknat. Mamma mocka medan jag kelade med Cindy. Gav Cindy godis i en span och ställde ut den till Cindy. Så glupsk som hon är sätter hon såklart nästan ihalsen. Sen blandade jag också lite morätter och annat godis och hällde det i hennes krubba. Gott Nytt år!!! :]


Kram Olivia :]

Sofies svar på frågor

Nu på sistone har jag fått rättså många frågor om mig och Exet. Och nu har jag tänkt svara på dem så att alla ser dem :)

Står Exet på ridskola, Isf trivs han bra där ?
-
Ja, han står på ridskola. Och Exet trivs väldigt bra där, i början när jag blev skötare på honom så trivdes han nt alls. Men just nu mår han toppen :)

Vilken ras och hur gammal är Exet ?
-
Exet är ett gulbrunt russ på 16 år.

Har du tävlat Exet någon gång, i vilken gren isf ?
- Nej, Men jag har träningstävlat honom många gånger i hoppning och dressyr. Och jag ska antagligen tävla honom i hoppning 2011.

Hur hög är Exet ?
- Jag vet nt riktigt hur hög Exet är för jag tror nt att han är slutmätt. Men min kompis på ridskolan har mätt honom och då var han 134 cm (c ponny). 

Är Exet din foderhäst ? Hur länge har han varit det då ?
- Nej, Exet är nt min foderhäst men min sköthäst. Jag har varit skötare på honom sen den 28 december 2009.

Hur högt har du hoppat med Exet ?
- Jag har hoppat 95 cm med Exet.  

Vad har ditt mål med Exet varit 2010 ?
- Mitt mål med Exet har varit att få han att samarbeta med mig och att jag ska få fart på honom ^^ När jag blev skötare på honom så var han hur jobbig som helst att få ner på tygeln. Om jag ska vara ärlig så lyckades jag inte. Men jag kämpade som in i gatans och jag fick hjälp av 2 kompisar så nu går det jätte bra :) Och innan så var han riktigt seg men nu så har det blivit mkt bättre han har typ blivit pigg. Det är dels för att han har förstått att han nt får gå hur slött som helst med mig och han nt får gå och typ somna och plus för att han har blivit klippt.

Det var lite svar på frågor som folk ofta har frågat mig. Och om ni har fler frågor så kan ni alltid kommentera elr skriva till mig på min bdb @ryttarenmedstil :)

Kram Sofie


Olivias svar på frågor!

Hade tänk svara på lite frågor som jag ofta får! :]


Får du någon hjälp med Cindy?
-
 Innan fick jag hjälp av en tjej på 20år som heter Angelika men hon flyttade nu i höst så nu har jag ingen hjälp. Men min mamma är väldigt duktig med hästar framför allt NH så hon hjälper ju mig med hantering men inte med ridningen. Dock funkar det otroligt bra endå.


Står Cindy på en ridskola?
Nej det gör hon inte. Hon står i ett privat stall 900m från vårt hus. Dock är perstorps ridskola väldigt bra så jag har verkligen inget imot den.


Vad är ditt mål med Cindy 2011?
-
 Jag har inget större mål utan mer att utvecklas inom NH och till sommaren ska jag kvala i hoppning.



Hur länge har du ridit?
-
Jag har ridit sen jag var 2år men började rida mer seriöst när jag fyllde 5år. Så jag har en väldigt lång erfarenhet. Eftersom jag har ridit så pass länge har jag väldigt bra sits, mjuk hand och balans.
'

Hade du egen häst innan Cindy?
-
 Nej Cindy är min första egna men jag hade en privatsköthäst som heter Joker. Joker red jag i ca 1år p.g.a han var en stor shettis. Dock hade vi väldigt roligt. När jag började rida han kunde kan knappt rida över bommar när jag slutade rida honom hoppade jag 80cm bana. Jag fick mycket hjälp av en tränare som heter Sandra och jag tror jag var lite favoriten :]


Hur många hästar provred du innan du hittade Cindy?
-
 Jag provred nog fem ponnyer innan jag hittade Cindy. Dock var Cindy helt klart snällast, klokast och lugnast. Jag fäste mig även vid ett 6årig fux. Tyvärr såg hästen lite "plågad" ut och hade märken och var kluven. Ägaren visste inte ens vad hästen hette eftersom hon var hästhandlare. Ägare tyckte jag red den hästen jätte bra eftersom den gick ner på tyglen och jobbade då jätte fint under sig. Dock tyckte jag hästen var lite stark. Usch nej den hästen var inte min typ :/


Det är jätte roligt med frågor så bara fråga på! :]

Kram Olivia :]


Svar!

Har precis varit i stallet och mockat. Maria var också i stallet så vi stod och pratade lite sen kelade jag lite med Cindy i hagen. Hon var först nere i skoghagen sen kallade jag på henne och då kom hon i full galopp och gnäggade :'] Min lilla tös! :]

Fick en fråga igår som jag tänkte svara på :]

Har inte Cindy täcken på sig nu i det kalla vädret?
Sv: Så länge det inte töar eller blåser m.m klarar hästar sig alldeles utmärkt utan täcken. Dock inte klippta hästar men Cindy är inte klippt. Cindy har även tjock vinterpäls och hästar kan klara upp till -15 utan att frysa. Och när hästar tuggar blir dom varma och hästar blir också varma bara dom rör på sig. Hästar har även lättare på vintern än sommaren för på sommaren är det varmt och som jag sa innan blir hästar varma bara dom rör på sig. Men såklart har hon täcke om det är oväder m.m. Men vänjer man dom med täcken kan man inte bara strunta i att ta på det ibland.


Kram Olivia :]

Fotat :]

Har sovit över med Olivia idag. Det har varit jätte kul. Vi var uppe till klockan tre och typ pratade och sånt. Vi vaknade vid tolv och åt lite fukost sen så vid tre så gick vi till Olivia häst Cindy. Och där mockade Olivia till Cindy och sen så fotade jag hon och Cindy lite. Haha av typ 30 bilder blev typ 12 bra. Elr nja, jag tyckte att fler blev bra men Olivia e lite kräsen ;] Nån gång så ska Olivia hänga med mig till stallet och fota mig och Exet. Jag har stoooor bildbrist på honom ^^


Vinterbilder

Sofie hängde med mig till stallet idag och fotade Cindy och mig! :] Alla bilder är tagna av Sofie! :]












Kram Olivia :]

Stallet idag :)

Longerade Exet idag och det gick super duper bra. Han lyssnar så himla bra på mig så det är jätte kul. Synd att han bara e lite slö. Efter jag longerat honom så red jag lite. Det gick hur bra som helst men det är jobbigt att han e så stel i höger sida. Man får typ nt kontakt med honom på den sidan "/ 


Om min egna ponny - Cindy!

Har fått en fråga om jag kan skriva lite information om min egna ponny :]

Cindy är en 3årig Sv.Ridponny på 138cm i mkh. Cindy köpte jag den 31april 2010 och sen dess har vi utvecklas enormt mycket. Cindy är otroligt lugn för att båda ha fullblod i sig och för att bara vara 3år. Snällare ponny får man leta efter. Jag har verkligen hittat en underbar ponny som jag ska utvecklas med. Mitt mål 2011 är att kvala i hoppning med henne och att utvecklas i NH. Som sagt tränar jag en hel del NH och tricks med henne. Med hjälp av all NH har jag fått en underbar ponny. Från att nästan vara rädd för henne till till att lita på varandra till 100%. Jag har nästan precis börjat med tricks men NH har jag hållt på med enda sen vi köpte denna underbara ponny. En så länge kan hon bara puss och påbörjad spansk skritt. Jag vill inte lära henne stegra eller buga än då hon bara är 3år och har inte så bra balans. Cindy kommer alltid galopperande till mig i hagen och gnäggar. Och det roliga är att jag handmatar aldrig hästar eftersom det oftast framkallar problem så hon kommer ju till mig för hon tycker om mig och inte för hon vill ha godis/ mat. Jag slår heller aldrig en häst eftersom hästar aldrig gör något för att vara dumma utan för att något är fel. Det hjälper aldrig att slå en rädd häst!. Det är därför Cindy är så lugn och trygg som hon är för jag har aldrig pressat henne utan om hon blir rädd ingorerar jag det hon blev rädd för då gör Cindy också det. En gång när jag red i skogen med Maria och då såg vi en plastpåse hänga i ett träd. Då började hennes 11åring att stegra och ramlade ner i ett dike men Cindy bara stod där och kollade på hästen som om den var sjuk i huvet. Ni kanske förstår att jag har en riktigt trygg 3åring?. Nu på vintern vilar hon men annars tränar jag hoppning och dressyr varanan vecka för en tränare vid namn Torun. Men jag rider inte alls hårt eller länge! På hoppträningarna tränar jag mer färger och avstånd och på dressyrträningarna tränar jag mest vägar och tempon. En så länge har både dressyren och hoppningen gått över förväntan. Cindy ser mig som en bra ledare därför har hon aldrig "testat" mig för vi kommer alltid så bra överrens. Men märker att Cindy tycker det är roligt med nya saker. Cindy brukar alltid lägga sitt huvud på min axel medan jag kliar henne på halsen. Det är inte alla som kan stå så och kela med en 3åring? Men jag ochCindy har haft otroligt tur att vi hittade varandra och vi trivs super bra tillsammans. Älskar min lilla tös! :]






Kram Olivia :]

Duscha

Har precis varit i stallet och mockat. Maria var också i stallet så vi stod och pratade lite sen kelade jag lite med Cindy. Cindy har så sjukt fina ögon!. Ska ta en snabb dusch nu sen kommer Sofie. Vi ska sova över hemma hos mig. Ni kanskeundrar varför jag och Sofie är så mkt? Jo, vi är bästa kompisar och som syskon :]



Kram Olivia :]

1 ÅR!

Idag har jag varit skötare på Exet i ett helt år! Fy fasen vad tiden har sprungit iväg. Och vi har otrolig många minnen ihop, alla träningar,uteritterna,träningstävlingarna m.m. :)

Exet, När jag e med dig glömmer jag alla bekymmer, för när du är hos mig värmer du mig med all lycka som finns. För mig är du som en ängel, du lyser alltid. Varje gång jag kmr ser jag ditt huvud sticka ut från box kanten med öronen pekade framåt. Försvinner du försvinner jag, för utan dig kan jag nt leva. Det är du som ger mig styrkan att fortsätta kämpa, det är du som får mig att förstå. Det är du som gör mig tårögd. Du har tagit mitt hjärta så om du försvinner från mitt liv så finns jag nt längre.Vi har något som ingen ser, något som ingen förstår. Ingen förstår hur mkt vi betyder för varandra.Du är mitt allt, det är dig jag lever för. Det är du som gör min dag :') ♥


Filmkväll

Har precis varit i stallet och nattat hästarna. Kelade lite med Cindy i boxen sen tog jag lite halm till kaninerna. När jag kom hem gav jag kaninerna halmet. Jag ger dom halm bara för dom ska hålla värmen nu på vintern. Nu ska jag kolla på The pirate of kariben och äta lite godis :]


Kram Olivia :]

Exet

Har precis kommit hem från stallet. När jag kom dit putsade jag Exets träns. Sen gjorde jag han iordning och gick in i lilla ridhuset. Först longerade jag honom. Det var första gången jag har longerat Exet och han var jätte duktig, Han lyssnade jätte bra. Efter det så red jag. Det gick bra men han är otroligt stel på högersida. Så det får vi jobba bort ;]


Nya hearder!

http://yassei.blogg.se/ har gjort denna underbara hearder till oss och jag tycker verkligen att ni ska besöka den bloggen. Hon har en jätte fin häst och skriver om intressanta saker. Tusen tack för denna hearder! :']




Kram Sofie och Olivia :]

Stallet

Har precis kommit hem från Sofie. Vi har haft jätte roligt. Ska ta en kopp varm choklad med grädde nu sen ska jag gå med hunden till stallet och mocka. Ska nog träna lite NH och tricks idag men jag vet inte riktigt om jag orkar. Har lite ont i huvet och jag vill inte bli sjuk till nyår så det blir nog bara att äta och sova idag. Men nu ska jag ta en varm kopp choklad med grädde på. Fler inlägg ikväll :]


Kram Olivia :]

Jappe <3

Ska sova över med Ollie (Olivia) idag. Tidigare ikväll så gick vi ut och busade med Jappe :3 Han var jätte söt. Fotade massor men får nt över fotona till datan -.-' Han hoppade på Olivia i just en  snödriva så hon ramlade och blev jätte blöt xD  Det var jätte kul. 
Jaja men nu ska vi snart "sova" vi ska förrättare sagt  prata och spela nintendo ^^ 

Söta Exet i byn :3
 
Kram Sofie

Godnatt

Jag och Sofie ska snart lägga oss. Eller sova ska vi ju precis inte men prata och spela spel. Fler inlägg imorgon från min sida :] 

Min ponny ville också ha en godnatt puss :']









































Massor med pussar och kramar :']
/ Olivia :]


Stallet

Ska sova över hemma hos Sofie idag. Men måste hem sen imorgon vid två för jag måste sticka till hästen och mocka. Ska nof fota lite imorgon så det kommer antagligen bilder imorgon. Men nu ska jag ha lite kul med Sofie så fler inlägg imorgon :]

Älskar min lilla ponnyskrutt! :']

Kram Olivia :]


Sofie - Exet

Jag heter Sofie och e 13 år. Jag är skötare på en ponnie som heter Exet. Jag har varit skötare på Exet sen 28 December 2009 och vi har utvecklas otroligt mkt tsm!  Vi har lärt varandra jätte mkt.  När jag blev skötare på honom så var han sur, lat och det var typ omöjligt att få in honom från hagen. Han var t.o.m till salu. Men det han gått uppåt  för nu är han glad,piggare och kmr alltid skrittande mot en i hagen. Han har förändrats otroligt mkt. Och jag har fått mkt bättre sits och jag har lärt mig att få igång lata hästar m.m ;]  Jag får mest beröm för min sits och mjuka hand. Iaf så har jag och Exet verkligen funnit varandra. Vi trivs jätte bra tsm, speciellt i ridningen. Han har förstått nu att jag nt tillåter att han går hur slött som helst, att han ska arbeta under ridpasset för så länge han går efter dem "villkoren" så är vi överens. Och vi har funnit vår tillit för varandra. Han vet om att jag aldrig skulle få för mig att vara dum mot honom. Jag skulle aldrig få för mig att rycka han i munnen elr slå honom. Han ska veta att han e trygg hos mig, att när han e hos mig kmr ALDRIG  något sånt hända. Just nu går allting jätte bra. Han går jätte bra i dressyren och hoppningen. Och utanför ridningen så e han jätte glad och nt alls sur längre :)
Jag älskar "min" lilla pownie  <3


Kram Sofie (:

Olivia - Cinderella

Mitt namn är då Olivia Wendel och jag är en glad hästägare på 12år. Jag har ridit sen jag var 2år gammal och har haft egen häst sen dan 31april 2010. Cindy som min lilla ängel heter är en 3årig Sv.Ridponny på 138cm i mkh. Cindy köpte jag den 31 april 2010 då hon bara var 2år. Cindy är en otroligt lugn och snäll ponny för att både vara 3år och ha fullblod i sig. Jag tränar mycket NH och tricks med henne och en så länge kan hon puss och påbörjad spansk skritt. Jag vill inte lära henne stegra eller buga än då hon bara är 3år och därför har hon inte jätte bra balans. Jag har tränat NH med henne enda sen jag köpte henne och tack vare all NH har jag fått en underbar ponny. Cindy kommer alltid  i galopperande till mig i hagen och gnäggar. Och det roliga är att jag handmatar aldrig en häst eftersom det oftast framkallar problem så hon kommer ju till mig för att hon tycker om mig och inte för hon vill ga godis. Jag slår heller aldrig en häst eftersom hästar aldrig gör något för att vara dumma utan för något är fel. Det är därför Cindy är så lugn och trygg som hon är. På vintrarna vilar hon men annars tränar jag hoppning och dressyr varanan vecka för en tränar vid namn Torun. Dock rider jag inte hårt eller länge och på hoppträningarna tränar jag mest färger och avstånd vilket en så länge går super bra. På dressyren tränar jag mest vägar och tempon. Jag får ofta beröm för jag har en väldigt bra sits, balans och mjuk hand men det beror på att jag har ridit sen jag var 2år så därför har jag väldigt bra sits, mjuk hand och balans. Cindy ser mig som en bra ledare därför har hon aldrig "testat" mig för vi kommer alltid så bra överens. Cindy är väldigt smäcker då hon har arab i sig och nu förtiden ska ju tävlingsponnyer se ut som små smäckra storhästar. Cindy brukar alltid lägga sitt huvud på min axel medan jag kliar henne på halsen. Det är inte alla som kan så och kela så med en 3åring? Men jag och Cindy litar på varandra till 100%. Jag och Cindy har haft otroligt tur att vi hittade varandra och vi trivs jätte bra tillsammans! :']




Kram Olivia :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0